Eurogamer.se

Obligatorisk uppdatering på 5 GB för Wii U

Tar upp till fyra timmar, enligt amerikanska köpare

I helgen lanserades Nintendos nya konsol Wii U i USA och många förväntansfulla konsumenter skyndade naturligtvis hem för att testa sin nya maskin och tillhörande spel. För många blev den inledande upphetsningen kortvarig dock, då det visade sig att konsolen kräver en obligatorisk uppdatering på nästan 5 GB innan konsolen ens kan användas.

Denna uppdatering ska ha tagit drygt en till fyra timmar att ladda ner och installera, enligt spelare. Eftersom basutgåvan av Wii U endast innehåller en hårddisk på 8 GB innebär detta att det mesta av utrymmet går åt just för denna uppdatering.

Arga konsumenter har uttryckt sitt missnöje på Twitter och en reporter på L.A Times vid namn Ben Fritzfick sin konsol förstörd då han stängde av maskinen när han trodde att den hade hängt sig under uppdateringen.

Uppdateringen är som sagt obligatorisk, då den bland annat möjliggör dataöverföring mellan Wii och Wii U samt onlinefunktioner.

Kommentarer (2)

Det går inte längre att kommentera. Tack för ditt deltagande!