Eurogamer.se

Nintendo Network ID låsta till en konsol

Går inte att flytta

Det har avslöjats att ditt konto till Wii U, kallat Nintendo Network ID, endast kan användas på den konsol det skapades. Detta innebär att du inte kan logga in på ditt konto för att spela på en väns konsol och det finns för närvarande inget sätt att flytta konton heller. Så om din konsol går sönder finns det i dagsläget inget sätt att rädda dina inköp eller sparfiler.

Nintendo har på sin support-sida sagt att spelare kommer att kunna använda sitt Network ID med framtida Nintendo-konsoler och andra enheter, som PC-datorer. Det har också pratats om att göra Network ID kompatibelt med 3DS och smartphones för att kunna genomföra köp av spel och liknande.

Allt detta låter givetvis bra, men det gör inget åt det faktum att du inte kan logga in med ditt konto hos en vän. Nintendo satsar istället på ett upplägg där totalt tolv Network ID-konton kan skapas på samma konsol.

Kommentarer (2)

Det går inte längre att kommentera. Tack för ditt deltagande!