Eurogamer.se

Star Citizen slår nytt rekord i crowdfunding

Både siktade mot och träffade stjärnorna

Wing Commander-skaparen Chris Roberts återintåg till spelvärlden har redan blivit en succé.

Nu när skrammelbössorna slagit igen för hans crowdfundade rymdsimulator Star Citizen kan vi konstatera att han lyckats få fler donationer än något annat spel. Med 6 329 282 dollar slår han både Obsidians Project Eternity och Tim Schafers Double Fine Adventure med hästlängder.

Chris Roberts studio Cloud Imperium Games Corporation fick in pengarna från två insamlingar - en på sajten Kickstarter och en på Star Citizens hemsida. Sammanlagt kom bidrag från över 91 000 personer.

Star Citizen ska bli ett onlinespel för PC där du tar kontrollen över ditt eget rymdskepp och ska innehålla alltifrån rymdstrider till intergalaktisk handel. Spelet byggs i CryEngine 3 och är tänkt att släppas någon gång under 2014 eller 2015.

Kommentarer

Det går inte längre att kommentera. Tack för ditt deltagande!