Eurogamer.se

Nintendo slutar göra spel till Wii

Fokuserar helt på uppföljaren

Wii U lanserades i Nordamerika förra veckan och snart kommer Nintendos nya konsol hit till Sverige också. I och med skiftet av konsoler verkar Nintendo nu till slut ha övergivit trotjänaren Wii. I en intervju med GameSpot sa Bill Trinen från Nintendo of America att företaget inte har några nya projekt på gång till den gamla konsolen.

Istället läggs allt fokus på nya Wii U och det sista spelet som släpptes från Nintendo of America var Kirby's Dream Collection, som även agerar 20-årsjubileum för den rosa spelhjälten.

Wii avslutar dock sin karriär med flaggan i topp. Konsolen har sedan lanseringen sålt över 97 miljoner enheter och är Nintendos mest framgångsrika maskin genom tiderna. Nu återstår det att se om Wii U blir samma dundersuccé eller inte.

Kommentarer (2)

Det går inte längre att kommentera. Tack för ditt deltagande!