Eurogamer.se

Paradox strategispel på väg mot svenska klassrum

Erbjuder spelen gratis till skolor

Svenska Paradox erbjuder skolor att gratis använda ett urval av studions spel i undervisningen.

De har gjort sig ett namn med sina gigantiska historiska strategispel och de är tre av dessa titlar som bjuds ut: Hearts of Iron III som utspelar sig under andra världskriget, victorianska Victoria II och Europa Universalis III där du kan styra europeiska länder och furstendömen från fjorton- till sjuttonhundratalet.

Satsningen riktar sig till högstadie- och gymnasieskolor som med spelens hjälp är tänkta att snappa upp lite historia.

"Våra spel har inte skapats för att undervisa, vårt mål har alltid varit att ge en engagerande upplevelse för spelaren. Men eftersom vi skapar spel som är historiskt korrekta och som visar hur man styr ett land genom en viss tidsera så väcks historien till liv", säger Johan Andersson som är studiochef på Paradox i ett pressmeddelande.

"Det är så vi anser att all skolundervisning ska vara - en utmanande upplevelse där all information ges naturligt till eleven. Så vi hoppas verkligen att svenska skolor tar chansen och använder spel i sin undervisning".

Paradox säger till Eurogamer har ett antal skolor i bland annat Sundsvall, Blekinge och Mölndal har hört av sig och redan fått spel utskickade.

Hearts of Iron III.

Kommentarer

Det går inte längre att kommentera. Tack för ditt deltagande!