Eurogamer.se

DreamHack: Svensk vändning i Dota 2-finalen

No Tidehunter tog hem pokalen

Det till 80 procent svenska laget No Tidehunter tog sig en aning oväntat till finalen i Dota 2 på Dreamhack i helgen. Favoriter som Na´Vi och Empire fick se sig besegrade och istället blev det Evil Geniuses och NTH som gjorde upp om titeln.

Första ronden vanns ganska övertygande av EG och deras smått arroganta och stöddiga attityd spädde på publikens favoriserande av No Tidehunter inför kommande omgångar.

I andra omgången visade laget upp sitt nytänkande och offrade en av sina spelare i en mästerlig fälla där de lyckades ta med sig två av motståndarnas viktigaste pjäser. Något som fick kommentatorerna att hamna i fullständig extas. Det momentum som denna synnerligen vassa inledning skapade släppte aldrig och ronden gick till No Tidehunter.

Sista rundan blev en riktig negelbitare där No Tidehunter hela tiden hade övertaget medan Evil Geniuses kämpade heroiskt och lyckades slå tillbaka hela tiden. Till slut kunde de inte stå emot och svensklaget kunde fullborda sin vändning till stående ovationer från tusentalet fans inne på Dreamarena.

1

Kommentarer

Det går inte längre att kommentera. Tack för ditt deltagande!