Eurogamer.se

Baldur's Gate: Enhanced Edition finns nu till PC men fler plattformar dröjer

"PC är det enda lanseringsdatum vi själva kan styra"

Beamdogs nyversioner Baldur's Gate: Enhanced Edition finns nu att ladda ned för PC-spelare, men för alla andra dröjer det ett tag till.

Versionen till iOS har en stor bugg och gick inte igenom Apples tester. Det senaste beskedet från producenten Trent Oster är att spelet ska finnas på Appstore nästa vecka.

Android-utgåvan halkar efter av samma anledning då samma spelförödande buggar finns där.

"Vi kommer att få Android-versionen klar innan jul. Men listan på enheter som vi stöder är väldigt snedfördelade mot Nvidia-håller", skriver Oster på Twitter.

Även Mac-portningen dröjer, enligt Oster är testerna där än mer rigorösa än på övriga plattformar. Och dessutom verkar de ha än mer problem med den versionen.

"Vi har inte en bra version till OSX ännu. Vi har ett antal fantastiska speldödande buggar. Vi är en bit ifrån att skicka in en ny version [till testning]", skriver Oster.

Han sammanfattar förseningarna med att det helt enkelt är svårt att veta när de har en utgåva som går igenom testerna; "PC är det enda lanseringsdatum vi själva kan styra", skriver han.

Oster har varit frikostig med information under hela utveckling och skriver även på Twitter att iOS versionen fungerar på iPhone, men att "knapparna helt enkelt är för små för att trycka på" - något de vid ett senare tillfälle kan tänkas fixa. De jobbar också med ett system för att föra över sparfiler mellan plattformarna.

Baldur's Gate: Enhanced Edition har dragits med uppskjutna datum en längre tid nu. Egentligen var det tänkt att samtliga versioner skulle släppas under sommaren men nu verkar det som att vi får vara glada om allt är klart i år.

Ifall spelet får ett varmt mottagande blir Trent Oster och Beamdogs nästa projekt att ta sig an Baldur's Gate 2: Shadows of Amn.

Några spelsekvenser från Baldur's Gate: Enhanced Edition.

Kommentarer

Det går inte längre att kommentera. Tack för ditt deltagande!