Eurogamer.se

Nyöppnade Black Tusk Studios utvecklar Microsofts nästa storproduktion

Spelet som ska bli lika stort som Halo

Microsofts spelstudio i Vancouver byter namn till Black Tusk och får i uppdrag att utveckla företagets nästa storspel, enligt The Vancouver Sun.

De kommer inte att ta över någon gammal spelserie utan arbetar med helt eget material som enligt artikeln är avsett för Xbox 360 - inte nästa generations konsoler.

"Vi arbetar inte med någon existerande franchise, vi försöker att bygga upp till exempel nästa Halo här i Vancouver, det är verkligen spännande. Vi bygger något från grunden", säger studiochefen Mike Crump till tidningen.

Redan har Black Tusk strax över femtio anställda och satsar på att ha runt 110 personer som jobbar där vid årsskiftet. De som fått jobb hittills är riktiga veteraner i branschen - snittet ligger på tolv års erfarenhet med storproduktioner av det här slaget.

Vad det blir för spel är oklart men tidigare under året har CVG rapporterat om en skjutare med Kinect-kontroller. Ryktesmaskinen Superannuation skrev då att det rörde sig om en rymdskjutare på samma skala som Gears of War eller Halo.

Kommentarer (1)

Det går inte längre att kommentera. Tack för ditt deltagande!