Eurogamer.se

Recension: Max Payne 3: Hostage Negotiation Map Pack

Mer smärta

Flerspelarläget i Max Payne 3 (9/10) visade sig vara oväntat välgjort när spelet släpptes i våras och Rockstar Games ser till att hålla intresset vid liv med nya kartpaket och expansioner. Efter Local Justice Map Pack (8/10) är det nu dags för en ny expansion vid namn Hostage Negotiation Map Pack, som erbjuder en hel del innehåll.

Först och främst får vi fyra nya kartor att skjuta sönder och alla dessa är plockade från enspelarkampanjen. Club Moderno bjuder på action bland ljuden och ljusen från en dunkande nattklubb, Estádio Do Galatians tar striderna till en idrottsarena och O Palácio Strip Club och Favela Heights utspelas i Favela-områdena i São Paulo. Samtliga nivåer är välgjorda och känns unika och framförallt roliga att spela och bjuder på tillräckligt med variation för att hävda sig mot spelets andra kartor.

1

En överblick på en av kartorna

Jag har fastnat lite extra för kartan Favela Heights, som innehåller mängder av trånga gångar och stigar som gör att jag aldrig kan gå helt säker. Det finns alltid en risk att motståndarna smugit sig på mig bakifrån då det är svårt att hålla ryggen fri. Jag får en konstant känsla av utsatthet och sitter på helspänn hela tiden, precis som det ska vara på en bra flerspelarkarta.

"Alla dessa nya tillskott gör Hostage Negotiation till en stark expansion som kommer att ge fans av spelet mer av samma vara, men samtidigt börjar jag efterlysa lite nytänkande från Rockstar."

Med hjälp av den nya bombdräkten skyddar jag mig bättre från explosioner och den nya tunga hjälmen gör att jag tål fler skott mot huvudet. En ny mask skrämmer dessutom mina motståndare så att de inte kan ladda om lika snabbt som vanligt. Dessa nya föremål skapar ytterligare djup i ett redan mångsidigt flerspelarläge och kan med fördel kombineras med de nya vapen som ingår i expansionen.

De två nya vapen jag får hantera är ett M24-krypskyttegevär och Imbel IA2 Assault Rifle. Båda dessa kompletterar den tidigare arsenalen och framförallt maskingeväret är riktigt trevligt att använda. En ny fraktion vid namn Filhos De Ogum ingår också i Hostage Negotiation Map Pack.

Alla dessa nya tillskott gör Hostage Negotiation till en stark expansion som kommer att ge fans av spelet mer av samma vara, men samtidigt börjar jag efterlysa lite nytänkande från Rockstar. Varför inte ge oss ett par nya spellägen som förändrar konceptet lite? Max Payne 3 lanserades förvisso med flera nyskapande element till den klassiska formeln för flerspelarlägen, men jag börjar ärligt talat bli mätt på dessa och önskar nu något mer.

Trots bristen på nyskapande i Hostage Negotiation är det en välgjord expansion som andas samma kvalitet som vi är vana vid från Rockstar Games. Inför nästa expansion ser jag gärna lite större förändringar, men för tillfället fungerar Hostage Negotiation alldeles utmärkt.

7 / 10

Recension: Max Payne 3: Hostage Negotiation Map Pack David Wahlström Mer smärta 2012-11-29T10:40:00+01:00 7 10

Kommentarer

Det går inte längre att kommentera. Tack för ditt deltagande!