Eurogamer.se

The Binding of Isaac: Rebirth på väg till konsoler

Ny expansion! Samarbetsläge! Grafik i 16-bitar!

Team Meats hitspel The Binding of Isaac kommer att portas till konsoler, men det spelet kommer att byggas upp från noll, berättar spelets skapare Edmund McMillen.

Han lämnar nu över facklan till studion Nicalis som får äran att föra datorspelet till fler plattformar. I en slags nekrolog över sin skapelse skriver Edmund McMillen på Gamasutra om de riktlinjer han satt upp inför den nyversion som får namnet The Binding of Isaac: Rebirth.

"Jag ville att spelet skulle innehålla en andra planerad expansion som jag inte kunde göra till flashversionen, jag ville att det skulle ha ett lokalt samarbetsläge, jag ville att grafiken skulle vara helt ombyggd till 16-bitar och kännas som flashversionen och till sist vill jag inte ha något med det att göra".

Nicalis ställde upp på McMillens krav och utvecklingen är nu i full rulle. Men lanseringsplattformarna är fortfarande inte bestämda. Han nämner Xbox 360 och PlayStation 3/Vita som klara kandidater men utesluter inte Wii U, 3DS eller rentav iOS om Nicalis löser kontrollerna snyggt.

1

Kommentarer

Det går inte längre att kommentera. Tack för ditt deltagande!