Eurogamer.se

Barkley 2 lanserat och finansierat på Kickstarter

Basketrollspelet behövde mindre än ett dygn

Genren japanska rollspel med basketspelare är inte direkt sprängfylld av titlar, men det finns några tappra själar som strävar på. Tydligen finns det också en liten grupp fans som är villiga att skänka pengar till såna projekt för Barkley 2 som lanserades på Kickstarter häromdagen lyckades skrapa ihop till budgeten på mindre än ett dygn.

Utvecklaren Tales of Games drog snabbt in de efterlysta 35 000 dollarna och ligger i skrivande stund på strax över 46 000. De arbetar just nu, i sann Kickstarter-anda, på att ta fram ytterligare mål för att expandera spelet om de samlar på sig mer pengar.

1

Ett smakprov på Barkley.

Historien om Barkley börjar på nittiotalet med Barkley, Shut Up and Jam!. Det blev ett par skruvade basketspel till SNES och Sega Megadrive innan serien gick i graven.

2008 återupplivade ett gäng fans konceptet i det postapokalyptiskta basketrollspelet Barkley, Shut Up and Jam: Gaiden - en titel som är ungefär lika skruvad som det låter.

Och nu är det alltså dags igen med Barkley 2 - eller The Magical Realms of Tír na nÓg: Escape from Necron 7 - Revenge of Cuchulainn: The Official Game of the Movie - Chapter 2 of the Hoopz Barkley SaGa, vilket är spelets fullständiga och ytterst koncisa titel. Ifall du blir lockad av namnet tror jag att utvecklarnas beskrivning kommer att göra dig ännu mer sugen på att donera pengar:

"Året är 666X. En kraftfull yngling, vis bortom sina år, vaknar från en basketinducerad koma ombord på det mystiska dvärgrymdtemplet Necron 7, tillfångatagen av den Illvilliga A.I. Cuchulainn. Utan minne av vem han är eller var han kommer ifrån tar han namnet X114JAM9 och beger sig av i en postcyberapokalyptisk ödemark i sitt sökande efter den mystiske Cyberdvärgen, den enda som kan avslöja den fasansfulla sanning bakom hans glömda förflutna och bringa klarhet över hans hemska framtid".

Vi vill tacka får läsare gub för tipset. Ifall du har något du tycker att vi borde skriva om kan du tipsa oss här.

Kommentarer (2)

Det går inte längre att kommentera. Tack för ditt deltagande!