Eurogamer.se

Hackare säger sig avslöjat hårdvaran i Wii U

1,25 GHz processor, 550 MHz grafikprocessor

Långt innan lanseringen har utvecklare uttalat sig mer eller mindre nedsättande om prestandan hos Wii U. Nintendo har hela tiden legat lågt med vad för hårdvara som egentligen driver maskinen men nu har en hackare tagit saken i egna händer.

Hector "Marcan" Martin, som även var med och avslöjade hårdvaran i Wii, skriver på Twitter att processorn har en hastighet på 1,24 GHz och har tre kärnor av ungefär samma typ som en PowerPC 750. Det är en liknande variant som Wiis processor Broadway men med mer cacheminne.

Liknande processorer har använts av Nintendo ända sen Gamecube, men jämfört med Wii är hastigheten ungefär den dubbla och det är tre gånger så många kärnor.

Jämfört med de andra konsolerna på marknaden har processorn ungefär halva hastigheten och hälften så många kärnor. Men enligt Marcan själv kan man inte döma ut Wii U enbart på detta, då det är nyare teknik i lådan.

"Nej, Wii Us processor är inget att hurra över, men jämför inte klockningen per klocka med en [Xbox 360] och hävda att den är mycket sämre. Det är det inte", skriver han på Twitter.

Grafikprocessor från AMD har i sin tur har en hastighet på 550 MHz, vilket är ungefär jämbördigt med en PlayStation 3 och lite bättre än på Xbox 360.

Även om Wii U inte är markant sämre än de nuvarande konkurrenterna, och nu verkar få många av spelen som släpps till PS3 och Xbox 360, kan man undra hur det går när nästa upplaga av de maskinerna dyker upp.

2

Processorn och grafikkortet i Wii U.

Kommentarer

Det går inte längre att kommentera. Tack för ditt deltagande!