Eurogamer.se

Känslofylld expansion på väg till Mass Effect 3

Åtta manusförfattare ombord

BioWare har spillt några smulor om nästa expansion till Mass Effect 3 (10/10). Kan det vara ett tårdrypande avsked på gång?

Till skillnad från senaste tillägget Omega ligger det nya i verkstan hos BioWare Edmonton, som är seriens huvudutvecklare. Där har åtta manusförfattare samlats, bland dem huvudspelets huvudförfattare Mac Walters.

"Det är alle man på däck som gäller. Mer eller mindre alla i Edmonton som skrivit expansioner till Mass Effect 3 är iblandade", skriver designern Jos Hendriks på BioWares forum.

Seriens ansvarige kompositör Sam Hulick är också anlitad.

"Vad som händer är att jag arbetar på ett outannonserat tillägg till Mass Effect 3. Mer information om detta kommer senare", skriver hand på Twitter.

De anlitade röstskådespelarna ger också lite ledtrådar om vilka som kommer att delta. Båda Normandys pilot Joker och Shepards följeslagare Kaiden Alenko får nya repliker inspelade.

Vad kommer expansionen då att innehålla? Folk som gått igenom systemfiler i spelet hävdar att det kommer att utspela sig åtminstone delvis i Citadellet (tidigare platser har avslöjats på samma vis. Och så får vi ytterligare en ledtråd från kompositören Sam Hulick.

"Slänger in piano och dämpade stråkar för just det här stycket. Hög potential för tårer", skriver han.

1

Kommentarer

Det går inte längre att kommentera. Tack för ditt deltagande!