Eurogamer.se

Bugg i nedladdningsbart material till Assassin's Creed III raderar sparfiler

En lösning är dock på väg, enligt Ubisoft

En allvarlig bugg har dykt upp i det senaste paketet med nedladdningsbart material till Assassin's Creed III (9/10). Denna bugg kan hittas i materialet vid namn Hidden Secrets, som lanserades tidigare i veckan och gör att din sparfil kan raderas helt och hållet.

Många spelare har upptäckt att deras framsteg i huvudkampanjen eller bland sidouppdrag har nollställts helt och hållet efter att ha installerat det nya materialet, vilket i vissa fall lett till att timtals av spelande försvunnit.

"Vi har lyckats återskapa problemet här hos studion och vi jobbar på att fixa problemet. Av det vi kan se så är detta ett sällsynt problem som bara drabbat ett fåtal spelare. Med det sagt jobbar vi hårt för att lösa det hela snabbt", säger Gabe GrazianiUbisoft Montreal.

För att undvika problemet tills dess att en lösning finns har Ubisoft skickat ut råd om att inte ladda sparfiler från spelet samtidigt som det nya materialet laddas ned i bakgrunden. Detta verkar vara den huvudsakliga orsaken till att buggen aktiveras.

Kommentarer

Det går inte längre att kommentera. Tack för ditt deltagande!