Eurogamer.se

Dark Souls 2 är under utveckling

Det blir fler mörka själar att samla

Under Video Game Awards på fredagen visades en trailer upp för uppföljaren till förra årets Dark Souls (10/10). Till skillnad från det spelet som ju var en spirituell uppföljare till Demon's Souls (9/10) blir det nu alltså en rak uppföljare med en tvåa i titeln.

Dark Souls 2 kommer att släppas till PS3, Xbox 360 och PC, men något datum är ännu inte offentliggjort. Den trailer som visades var en helt igenom förrenderad historia men temat verkar bli precis detsamma med dystra ruiner, arga drakar och allehanda elaka fiender. Att hjälten i trailern blir både spetsad av pilar, huggen med svärd och grillad av drakar innan han tillslut faller ner död är en tydlig signal att de som spelat någon av föregångarna kommer att känna igen sig i den hårda världen där döden är en konstant följeslagare.

Hidetaka Miyazaki som legat bakom de båda tidigare spelen sägs nu endast vara inblandad i utvecklingen på ett mer övergripande plan, medan Tomohiro Shibuya som tidigare bland annat arbetat på Capcoms Monster Hunter-serie sätter sig i regissörsstolen för Dark Souls 2.

Kommentarer

Det går inte längre att kommentera. Tack för ditt deltagande!