Eurogamer.se

The Last of Us har fått ett släppdatum

Våren blir postapokalyptisk

Under gårdagens Spike Video Game Awards fick ett av nästa års mest emotsedda spel - PlayStation 3-exklusiva The Last of Us - ett bekräftat släppdatum för 2013. Den 7 maj är dagen som gäller och utvecklarna Naughty Dog har på twitter bekräftat att datumet skall vara likadant världen över.

Spelsläppet kommer alltså vara med och runda av en spelvår som ser ut att bli den tjockaste på länge om inte någonsin, och vill man göra någon egen tolkning av Sonys planer att inte spara en av sina största titlar till den viktiga höst- och julsäsongen ligger spekulationer om ännu större lanseringar i form av ny hårdvara mot slutet av året inte långt borta.

Håller vi oss dock till spelet visades en ny trailer upp där det visas lite mer av bakgrunden till varför huvudkaraktärerna Joel och Ellie hänger ihop, och vid flera tillfällen ses de också rida på hästar även om det inte är bekräftat att detta är spelbara sektioner eller bara filmsekvenser. Denna video kommer att publiceras klockan 05.00 på måndag, då embargot för den fortfarande gäller för alla utom Gametrailers.

Kommentarer

Det går inte längre att kommentera. Tack för ditt deltagande!