Eurogamer.se

Nintendo förklarar restriktioner på Wii U:s eShop

Tyska lagar ligger bakom det hela

För ett par dagar sedan började det dyka upp rapporter om att material på Wii U:s eShop som har 18-årsgräns inte gick att komma åt under vissa tider på dygnet. Spel som Assassin's Creed III och ZombiU hamnar bland annat i denna kategori.

Det har sedan dess visat sig att dessa spel endast är tillgängliga för nedladdning mellan kl 00:00 och 04:00, svensk tid. Nu har uppgifter kommit fram som avslöjar att det är tyska lagar som är orsaken till dessa spärrar.

"Restriktioner för olika åldrar varierar över en rad europeiska länder. Eftersom Nintendo of Europe är baserade i Tyskland måste Nintendos eShop följa Tysklands föreskrifter för ungdomsskydd, vilket därför även appliceras på alla delar av den europeiska marknaden. Enligt tysk lag får material med 18-årsgräns endast finnas tillgängligt på natten", säger en representant från Nintendo.

Tycker du att detta är ett problem eller rentav något positivt?

Kommentarer (6)

Det går inte längre att kommentera. Tack för ditt deltagande!