Eurogamer.se

The Phantom Pain utannonserat

Verkar vara kopplat till Metal Gear Solid

Under helgens VGA-gala presenterades ett nytt spel vid namn The Phantom Pain. Spelet visades upp med en trailer och ingen annan presentation och ser en skäggig man med armprotes fly från ett sjukhus under en attack av något slag. Det hela spårar sedan ur rejält med brinnande enhörningar och flygande, brinnande blåvalar.

Enligt trailern utvecklas spelet av en svensk studio vid namn Moby Dick Games, men rykten på internet och ledtrådar i trailern säger att det i själva verket är ett projekt som på något sätt är kopplat till Metal Gear Solid och att trailern är ett typiskt Hideo Kojima-skämt.

Dessa misstankar dök upp då flera karaktärer i trailern verkar vara sådana som redan dykt upp i Metal Gear-serien och enligt uppgifter ska den svenska studion vara grundad av Joakim Mogren. Namnet Joakim är ett anagram för Kojima och Mogren innehåller bokstäverna "Ogre".

Kojima har tidigare pratat om ett hemligt spel under namnet "Project Ogre", som absolut inte är det redan utannonserade Metal Gear Solid: Ground Zeroes. Mogren är dessutom en fotbollsklubb i Montenegro där Metal Gear Rising: Revengence inleds.

Den vanligaste teorin just nu är att The Phantom Pain i själva verket är Metal Gear Solid 5 och att karaktären i trailern kanske är Solid Snake i egen hög person. Ett bandage täcker stora delar av ansiktet i trailern, vilket kan vara för att dölja karaktärens identitet.

Under VGA-galan noterade folk på plats att det fanns flera människor med Phantom Pain/Moby Dick Games-tröjor i VIP-sektionen tillsammans med Konamis folk och att dessa inte var svenskar.

Många rykten finns och vi har förr fått se en lång rad exempel på Hideo Kojimas lekfullhet när det kommer till den här typen av avslöjanden. Huruvida The Phantom Pain verkligen är ett Metal Gear-spel eller inte får framtiden avgöra.

Kommentarer (2)

Det går inte längre att kommentera. Tack för ditt deltagande!