Eurogamer.se

Space Hulk blir spel till PC, Mac och iOS

Från brädspel till datorspel

Games Workshop har avslöjat att det populära brädspelet Space Hulk kommer att bli digitalt nästa år. Spelet är en spin-off på klassiska Warhammer 40k och släpptes för första gången redan 1989, och kommer alltså nu som en digital version .

Space Hulk är ett turordningsbaserat strategispel och utvecklingen sköts av danska studion Full Control. Enligt Games Workshop ska denna version emulera känslan av att spela brädspelet, men med kompletta 3D-animationer.

Spelet kommer att innehålla tolv uppdrag som är spelbara både i enspelarläget men även som en samarbetskampanj. Dessa är baserade på den tredje utgåvan av brädspelet och kampanjen Sin of Damnation. Det kommer även finnas möjligheter att spela mot spelare på andra maskiner. Space Hulk ska släppas till PC, Mac och iOS och samtliga av dessa enheter kommer alltså att kunna spela mot varandra.

Något exakt släppdatum har inte tillkännagivits, annat än att spelet alltså släpps någon gång under 2013.

Kommentarer (2)

Det går inte längre att kommentera. Tack för ditt deltagande!