Eurogamer.se

The Secret World avskaffar månadskostnaden

Det räcker numera att köpa spelet

Det norskproducerade onlinerollspelet The Secret World (6/10) kommer att slopa månadsavgiften med omedelbar verkan, meddelar utvecklaren Funcom.

Istället kommer det att räcka att köpa spelet för att få fri tillgång till spelet. Men det är förstås inte hela sanningen.

Nu lanseras också ett par nya finanseringsmetoder. Först ut är ett betalt medlemskap som ger bonus i form av rabatter i spelet, mer erfarenhetspoäng, krediter att handla för och hemliga gåvor.

Har du redan en prenumeration kommer du att få tillgång till alla medlemsförmåner och 1200 bonuspoäng att handla för.

För att klara pengasituationen väljer Funcom också att börja ta betalt för de månatliga expansionerna. Dessa kommer att kosta runt fem dollar styck men går också att köpa för de krediter som betalande medlemmar får. Januarisläppet kommer dock att vara gratis för alla som äger en kopia av spelet eller köper det innan årsskiftet.

Många onlinerollspel har gått samma väg det senaste året, men Funcom har tidigare nekat till att de ska slopa månadsavgiften. Senast i oktober sa de till vår modersajt att det inte fanns några sådana planer inom den närmsta framtiden - ett uttalande som de nu får äta upp.

Trailer från The Secret World bygger upp atmosfären

Kommentarer

Det går inte längre att kommentera. Tack för ditt deltagande!