Eurogamer.se

Cross Controller Pack släpps till LittleBigPlanet 2 nästa vecka

Liten och stor skärm för säckvävsplaneterna

När Sony presenterade PlayStation Vita var en av de mest omtalade funktionerna möjligheten att använda den som kontroll och en andra skärm till storebrorsan PlayStation 3. Denna funktionalitet har dock hittills lyst med sin frånvaro, men i nästa vecka får spelet som först visade upp möjligheterna - LittleBigPlanet 2 (8/10) - ett expansionspaket som slutligen sätter dessa möjligheter i händerna på oss spelare.

Det har fått namnet Cross Controller Pack och gör det alltså möjligt att kontrollera spelet med hjälp av en PlayStation Vita, inklusive dess främre och bakre pekskärmar. Dessutom kan pussel eller delar av äventyret flyttas över till den lilla femtumsskärmen för ett helt nya sätt att spela.

Paketet har fått ett pris på fem euro och innehåller ett nytt äventyr där Sackboy slår följe med ett gäng rymdpirater på jakt efter en skatt som förlorats någonstans i rymden. Dessutom får alla skaparglada bansnickrare tillgång till verktyg för att implementera korsfunktionalitet i sina skapelser. Förutom paketet krävs dock förstås att man också har tillgång till en PlayStation 3, LittleBigPlanet 2 och en PlayStation Vita.

1

Kommentarer

Det går inte längre att kommentera. Tack för ditt deltagande!