Eurogamer.se

Kompositören bakom Journey gör musik till nya Leisure Suit Larry

Annorlunda projekt, minst sagt

Musiken i Journey (10/10) vann två priser på förra veckans VGA-galan och är dessutom det första soundtrack för ett spel som nominerats till en Grammy. Stora framgångar för kompositören Austin Wintory med andra ord. Efter arbetet med Journey har Wintory nu utannonserat sitt nästa projekt och det är något ganska annorlunda.

Wintory meddelar nämligen att ska skriva musiken för den Kickstarter-finansierade nyversionen av Leisure Suit Larry, som just nu utvecklas av Al Lowe och hans team Replay Games. Enligt Wintory var det Lowe själv som kontaktade honom angående projektet, något som förvånade kompositören.

"Det är faktiskt ganska chockerande att de tänkte på mig för de här projekten kunde inte vara mer olika", säger Wintory, som även påpekar att han är ett stort fan av Larry.

Spelet med den långa titeln Leisure Suit Larry in the Land of the Lounge Lizards Reloaded utvecklas för PC, Mac, Android och iOS och ska släppas första kvartalet 2013.

Kommentarer

Det går inte längre att kommentera. Tack för ditt deltagande!