Eurogamer.se

Amerikansk skolskjutning kopplas till spel

FOX News anklagar spel och Mass Effect 3 pekas ut

Efter gårdagens tragiska skolskjutning i Connecticut i USA där 27 människor, varav de flesta var små barn, fick sätta livet till har amerikansk media börjat granska händelsen. Det finns många teorier om varför den 20-årige Adam Lanza sköt sin mor och sedan eleverna i hennes förskoleklass och sedan fortsatte runt på skolan innan han till slut tog sitt eget liv.

Enligt uppgifter led Lanza av en personlighetsstörning och var något av en enstöring, men samtidigt pekar amerikanska forskare på Facebook, reality-tv och spel som utlösande faktorer. Kotaku rapporterar att FOX News leder anstormningen mot dessa medier.

Även den officiella Facebook-sidan för spelserien Mass Effect råkade ut för folkets vrede. Detta då sidan gillades av Ryan Lanza, Adam Lanzas äldre bror. Ryan var först misstänkt för attentatet då hans legitimation funnits på brottsplatsen. När folk fick höra detta letade de upp hans Facebook-sida och såg att han gillade spelet Mass Effect 3 (10/10). Detta ledde till en översvämning av kommentarer där folk anklagade BioWare för att ha orsakat händelsen och vissa skrev att företaget "har blod på sina händer som ni inte kan tvätta bort".

Kort därefter visade det sig dock att det alltså var Ryans bror Adam som låg bakom skolskjutningen och mängder av människor påpekade detta på Mass Effect-sidan.

Detta är en otroligt tragisk händelse som har inträffat, men personligen tror jag inte att spelen ligger bakom. Däremot bör USA på allvar se över sina vapenlagar då Adam Lanza använde vapen som var registrerade på hans egen moder.

Kommentarer (14)

Det går inte längre att kommentera. Tack för ditt deltagande!