Eurogamer.se

Borderlands 2: Mr Torgue's Campaign of Carnage

Galenskap av allra bästa sort

Gearbox vet hur nedladdningsbart material bör hanteras. En av anledningarna till det första Borderlands popularitet var de många och ofta välgjorda paketen som släpptes kontinuerligt och Borderlands 2 (8/10) ser ut att gå precis samma öde till mötes.

Första tillägget Captain Scarlett and her Pirate's Booty var ett riktigt matigt paket som verkligen kändes som en riktig expansion och med Mr Tourge's Campaign of Carnage höjs ribban ytterligare.

3

Mr Torgue, VD för en av vapentillverkarna och arrangör av den dödligaste turneringen på Pandora.

Det känns som att Gearbox får leva ut sina sjuka idéer och härliga karaktärer till fullo när alla tekniska och praktiska bitar redan finns på plats.

Herr Tourge är en galen sadist som hatar speljournalister och har sin egen lilla sjuka turnering; Campaign of Carnage. I hans arena får alla som vill chansen att försöka besegra våg efter våg av monster och bossar, och till den som lyckas gå hela vägen lovar han tillgång till ett hemligt valv fyllt av dyrbara skatter och gissningsvis massor av sjukt feta vapen.

En trevlig detalj är att även de som redan nått maxnivå kan få ut en hel del av alla de uppdrag som erbjuds. Fiender och bossar har nämligen alla en chans att släppa ifrån sig speciella mynt som sedan kan användas för att köpa nya kraftfulla vapen och tillbehör hemma hos Tourge.

Vad som till en början ser ut att vara en billig variant på Gears of Wars vågbaserade flerspelarläge visar sig dock vara så mycket mer. Själva arenastriderna är bara toppen av isberget i en expansion som jag faktiskt haft roligare med än vad jag någonsin hade i huvudspelet. Det känns som att Gearbox får leva ut sina sjuka idéer och härliga karaktärer till fullo när alla tekniska och praktiska bitar redan finns på plats.

Lanseringstrailer för Mr Torgue's Campaign of Carnage

Flera av karaktärerna från huvudspelet får spela en större roll här och till mångas glädje kan jag meddela att den lilla mordiska flickan Tiny Tina får massvis av utrymme.

Utöver själva tävlingen i Campaign of Carnage handlar berättelsen exempelvis om att skaffa sig en sponsor till turneringen eller att ge sig av på lönnmordsuppdrag när Tourge har bestämt sig för att en spelrecensent gett något av hans favoritspel alldeles för lågt betyg. Att betyget sex av tio anses vara lågt nog för att rättfärdiga mord är både fantastiskt roligt och väldigt träffsäkert.

Fortsätter Gearbox på det här sättet är det nog dags att utnämna dem till kungen av nedladdningsbart innehåll. Mr Tourge's Campaign of Carnage är en galen och underbart rolig expansion som är lagom lång och fokuserad, samt tar vara på huvudspelets alla styrkor och bygger vidare på dem.

9 / 10

Borderlands 2: Mr Torgue's Campaign of Carnage Joakim Håkansson Galenskap av allra bästa sort 2012-12-16T11:00:00+01:00 9 10

Kommentarer

Det går inte längre att kommentera. Tack för ditt deltagande!