Eurogamer.se

Förhandstest: Marvel Heroes

Maskerade mutanter mörsar motståndet medvetet

Hulk Smash! Om du inte får gåshud eller undslipper dig ett litet förtjust fnitter av de två orden kan du nog sluta läsa här. För det kommande MMO-spelet med rötter i Marvels serievärld verkar kräva sin serieälskare för att bli uppskattat.

2

HULK SMASH. HULK ANGRY.

Efter att ha fått spendera ett par kvällar med en tidig version av Marvel Heroes så kan jag konstatera att Gazillion Entertainment inte återuppfunnit några hjul, utan här lånas det friskt från tidigare MMO-jättar som Diablo II och World of Warcraft.

Det verkar som att Marvel Heroes kommer att hamna någonstans mellan Ultimate Alliance 2 och Diablo II och det är ju inte fy skam.

Upplägget rent spelmässigt är att spöa närmast outsinliga floder av elakingar som står och hänger på de olika grafiskt varierade men spelmässigt närmast identiska banorna. Fienderna är något mer varierade, men de tas alla hand om på ungefär samma sätt - febrilt klickande. Med jämna mellanrum kommer en boss som tar lite längre tid att nöta ner men någon extra slug taktik har jag inte behövt applicera. Variationen i spelets tre första banor är på samma nivå som i Marvel Ultimate Alliance 2, det vill ungefär lika omväxlande som Professor Xaviers frisyrval.

Maskerade mutanter mörsar motståndet medvetet

Från början får du välja en av fem Marvel-hjältar. Men du kan också direkt ”köpa” dig upp till tio andra. Det kommer komma ännu fler enligt Gazillion även om de inte säger hur många. Att det finns plats för 49 hjältar i menyerna är en fingervisning om hur många karaktärer som kommer kunna spelas med. De gamla vanliga som vi alla lärt oss älska finns med, men även mer udda och ovanliga ur Marvels B- och C-stall kommer att vara med. I denna tidiga version är det dock enbart etablerade namn som Hulk, Ms Marvel, Wolverine, Thing, Punisher och så vidare.

Alla karaktärer har dessutom olika många extrakostymer. Till exempel kan du göra din Hulk till hans hårdkokta gangster-alter ego Mr Fixit eller den överintelligenta Maestro. Punisher kan få en lång läderrock eller sin klassiska look med vita stövlar och handskar. Dessa dräkter går också att ”köpa” direkt med insamlade poäng men de kan också äventyras fram genom ett rätt grundläggande sömnadssystem.

Eftersom detta MMO är gratis att spela, så kallat Free to play, så behöver förstås Gazillion lösa finansieringen på andra sätt. Exakt hur är inte klart, men det blir tydligt att spelare med mindre tid ska få möjligheten att köpa sig till sina favoritfigurer och extradräkter.

3

Flerspelarläget känns som det mest varierade i ett annars säkert spel.

Självklart gäller det även att samla ekonomiska resurser och utrustning, färgkodad enligt numera etablerad genrestandard, som skurkarna tappar. Det finns även ett system med erfarenhetspoäng som omvandlas till nya specialattacker, men dessa är relativt sparsmakade och på gott och ont tagna direkt ur serievärlden. Gazillion menar dock att just den delen kommer att utvecklas betydligt till slutversionen.

Det verkar som att Marvel Heroes kommer att hamna någonstans mellan Ultimate Alliance 2 och Diablo II och det är ju inte fy skam. Men samtidigt har jag svårt att se attraktionskraften för den som har högst ljumna känslor för seriehjältar eller som inte ser det roliga i oändligt klickande för att attackera. Ett nischat men tryggt spel utan större överraskningar som tveklöst kommer vara roligast att ta sig an i grupp.

Kommentarer

Det går inte längre att kommentera. Tack för ditt deltagande!