Eurogamer.se

Recension: Sonic and All-Stars Racing: Transformed (Vita)

Racingglädje omvandlat till bärbart format

Bärbara versioner av spel som släppts till stationära konsoler brukar lida av två stora problem. För det första brukar de vara grafiskt underlägsna, och för det andra har mycket innehåll ofta skalats bort. Sonic & All-Stars Racing: Transformed till PS Vita är dock ett rejält undantag, som i mångt och mycket bjuder på samma upplevelse som sina större syskon.

1

Vilken är snabbast: bilen eller igelkotten?

Samtliga banor, karaktärer och tävlingssätt som storasyster försetts med finns med i denna bärbara version av spelet. Även om grafiken kanske inte når exakt samma klass som till de stationära konsolerna har den ändå en imponerande detaljrikedom och ett bra flyt.

"Spel via delad skärm är av förklarliga skäl borta, vilket innebär att mitt hopp ställs till onlineläget när jag vill ta mig an mänskligt motstånd."

Det märks att Sumo Digital har gjort ett riktigt bra jobb med att få in allt material på en PS Vita-kassett, men det finns trots allt ett par saker som fått stryka på foten. Spel via delad skärm är av förklarliga skäl borta, vilket innebär att mitt hopp ställs till onlineläget när jag vill ta mig an mänskligt motstånd.

Tyvärr har jag trots flitiga försök inte lyckats hitta någon att tävla med online, vilket förmodligen beror på att fans av kartracers hellre väljer någon av de stationära versionerna av Sonic & All-Stars Racing: Transformed (9/10). Faktum är att spelets topplista endast består av fyra spelare. Detta är väldigt synd, då just flerspelarläget är en av originalets riktiga höjdpunkter.

Titeln kanske tappar poäng för denna fundamentala del, men kompenserar för detta genom att vara bärbart. Precis som med PS Vita-versionen av Need for Speed: Most Wanted (7/10) får vi här ett spel som i princip är samma upplevelse som till de stationära konsolerna, vilket är ett gigantiskt plus i min bok.

Jag får likadan känsla när jag bränner runt med Sonic eller Wreck-It Ralph på banor inspirerade av Super Monkey Ball och Panzer Dragoon som jag fick i Xbox 360-versionen. Vita-versionen är minst lika kul och utmanande, och bjuder på samma hemligheter att hitta, samma karaktärer att låsa upp och samma fenomenala körglädje.

Bara med stjärnor

I slutändan går det tyvärr inte att bortse från att spelet haltar när det gäller flerspelarläget, men om mänskligt motstånd inte är din kopp te så spelar det ingen roll. Personligen tycker jag detta vägs upp nästan helt och hållet av möjligheten att bära med mig spelet vart jag än går och snabbt kunna hoppa in och köra ett lopp när jag sitter på bussen.

Sonic & All-Stars Racing: Transformed till PS Vita är kanske inte exakt lika bra som de stationära versionerna, men det kommer bra nära.

8 / 10

Recension: Sonic and All-Stars Racing: Transformed (Vita) David Wahlström Racingglädje omvandlat till bärbart format 2012-12-17T10:00:00+01:00 8 10

Kommentarer

Det går inte längre att kommentera. Tack för ditt deltagande!