Eurogamer.se

Black Isle återvänder med crowdfundat strategiskt rollspel

Fallout-studion har återuppstått

Den anrika spelstudion Black Isle har återuppstått och likt många andra idag vill de ha din hjälp att finansiera ett nytt spel. Eller nästan i alla fall.

På sin hemsida ber Black Isle om pengar för att ha råd att genomföra Project V13, men till skillnad från de större crowdfundingsajterna får du inget för besväret. Studion söker inte heller pengar för att finansiera den slutgiltiga produkten utan för att göra en prototyp, anställa personal och visa utgivarna att det finns ett intresse.

2

Konceptbilder från PV13.

Spelmässigt är PV13 tänkt att bli ett strategiskt rollspel i en postapokalyptisk värld. Ifall det låter bekant är det för att Black Isle en gång i tiden skapade Fallout.

På tal om Fallout kanske den med gott minne känner igen namnet PV13. Det var nämligen det arbetsnamn som nedlagda Fallout Online gick under. Det nystartade Black Isle Studios leds också av Mark O'Green och Chris Taylor som var inblandade i det projektet.

Men beskrivningen i övrigt låter inte så mycket som ett onlinerollspel:

"Project V13 (PV13) är det första planerade släppet från Black Isle Studios på åratal, ett postapokalyptiskt, strategiskt rollspel. Du kommer att skapa en karkatär som representerar digsjälv i spelvärlden. Din karaktär kommer att vara en härdad äventyrare från en av många bakgrunder; en av de sista återstående människorna, en ny mutantras eller en teknologiskt avancerad cyberhund. Valet är ditt".

"När du väl bestämt din bakgrund kommer du att grunda din 'koloni'. Från en övergiven stad, en nedbruten militärbas eller rentav ruinerna av en bensinstation kommer kolonin att vara din att bygga upp och kontrollera. Locka icke spelbara karaktärer att bli vakter, bönder, forskare eller liknande. Eller, om du är en som gillar sånt, kidnappa dem. Sätt dem till att arbeta på att bygga upp ditt samhälle och förbättra din koloni".

1

Black Isle Studios har inte satt något mål för insamlingen, men den varar i 30 dagar.

Kommer du att stötta PV13?

Kommentarer (1)

Det går inte längre att kommentera. Tack för ditt deltagande!