Eurogamer.se

Recension: Max Payne 3: Painful Memories Map Pack

En smärtfri expansion

Den senaste expansionen till Max Payne 3 (9/10) är här, lagom för att förstöra julfriden med löjliga mängder skottlossning och knarkande av smärtstillande tabletter. Precis som med tidigare expansioner rör det sig främst om nya nivåer till flerspelarläget, tillsammans med ett par nya fraktioner och vapen.

Expansionen går under namnet Painful Memories, vilket faktiskt anspelar på ett par av de nya nivåerna. För de som hängt med sedan första Max Payne-spelet kommer kartan Roscoe Street Subway bli ett kärt återseende. Denna karta är inspirerad av den första nivån i Max Payne och det var där vi för första gången fick kasta oss i sidled i slow motion samtidigt som vi fyllde våra fiender med bly. Kartan är troget återskapad från originalet och fyller mig av nostalgiska minnen.

Vi får även besöka Marty's Bar i Hoboken, en av skådeplatserna i Max Payne 3. De andra två kartorna består av familjen Brancos lyxyacht på kartan Shoot First och Panama-kanalen på kartan med det avslöjande namnet Canal De Panamá. Samtliga kartor är välgjorda och bjuder på varierande miljöer och på det hela taget känns Painful Memories betydligt mer inspirerat än den senaste expansionen, Hostage Negotiation Map Pack (7/10).

"På det stora hela är Painful Memories mer av samma sak som de tidigare expansionerna bjudit på."

Jag saknar fortfarande lite nytänkande och nya spellägen, men kartorna är så pass välgjorda att den känslan försvinner till viss del. Roscoe Street Subway är den absoluta favoriten, dels på grund av dess nostalgiska värde, men framförallt eftersom det är en riktigt bra karta.

De nya vapnen är dock inget att hänga i julgranen, då båda är maskingevär. UAR-21 och IMG 5.56 är deras namn och de känns mest överflödiga, då spelet redan har tillräckligt med maskingevär tillgängliga. Att det bara bjuds på två nya vapen känns också lite väl snålt.

Desto mer underhållande är den nya fördelen Hangover Burst, som gör att mina motståndare efter sin död kommer tillbaka in i matchen med suddigare syn samt mindre hälsa och uthållighet. Denna fördel är fantastiskt underhållande att använda på fienderna för att få ett extra försprång i matchen och Hangover Burst kan vända en match om den används på rätt sätt.

På det stora hela är Painful Memories mer av samma sak som de tidigare expansionerna bjudit på. Men Rockstar Games verkar ha kommit in i andra andningen och kartorna är inspirerande, välgjorda och riktigt roliga att spela. Tvivlare kommer inte att övertygas av expansionen, men de redan frälsta kommer kunna få ut många timmars nöje av dessa smärtfyllda minnen.

8 / 10

Recension: Max Payne 3: Painful Memories Map Pack David Wahlström En smärtfri expansion 2012-12-20T13:30:00+01:00 8 10

Kommentarer

Det går inte längre att kommentera. Tack för ditt deltagande!