Eurogamer.se

THQ har gått i konkurs men inga spel ska vara hotade

Outannonserade titlar avslöjade

Efter en lång tids ekonomiska problem ansökte utgivaren THQ igår om konkurs.

Men för de spel och studior som ägs av utgivaren är det tänkt att arbetet ska fortskrida som vanligt. Investmentbolaget Clearlake Capital Group har köpt upp alla THQs tillgångar för 60 miljoner dollar och säger sig inte ha några planer på att skära ned på antalet anställda.

1

Var lugn. Du kommer fortfarande få spela rollspel med Cartman.

"Försäljningen och ansökan [om konkurs] är nödvändiga steg för att fullfölja THQs omvandling och förbereda företaget på framtiden, vi är fortfarande säkra på våra kommande spel, styrkan hos våra studior och våra många talanger", säger företagets VD Brian Farrell i ett pressmeddelande.

THQ äger fyra studior som just nu arbetar på spelen Metro: Last Light, Company of Heroes 2, South Park: The Stick of Truth samt ett nytt Saints Row.

I konkursansökan har också ett antal outannonserade projekt läckt ut. Polygon har gått igenom materialet och hittat följande:

  • Vigil Games som ligger bakom Darksiders arbetar på något med kodnamn "Crawler". Det är oklart om det är ett nytt spel i franchisen eller något annat.
  • Turtle Rock Studios arbetar på projektet "Evolve" som förmodligen byggs i CryEngine 3 eftersom de har en licens på ett spel i motorn. Precis som studions Left 4 Dead verkar det röra sig om ett samarbetsorienterat actionspel.
  • Under ledning av Patrice Desilets (Assassin's Creed 1&2) jobbar THQ Montreal på ett spel med arbetsnamnet "1666".
  • Relic Entertainment har Company of Heroes 2 på sitt bord, men efter att strategispelet släpps nästa år står projektet "Atlus" på kö.

Kommentarer (2)

Det går inte längre att kommentera. Tack för ditt deltagande!