Eurogamer.se

Recension: Skylanders: Giants (Wii U)

Fortfarande jätteroligt

Skylanders har med sitt koncept och spelinnehåll charmat en överlägsen majoritet av barn, men även bland en hel del vuxna. Till exempel jag. Det finns just inte några tråkiga stunder i Skylanders: Giants, och att kunna spela det med andra - barn och vuxna - gör det hela till ett utmärkt tillfälle att inviga generellt sätt mindre kunniga av spelande.

1

Kommer du att samla alla?

Det fina med spelet är att det också tilltalar mig som vill ha lite utmaning. Normalt sett brukar alla så kallade familjespel vara anpassat efter barnens förmåga, vilket är mycket enkelt. Men om du spelar på de två allra tuffaste svårighetsgraderna kommer du att märka en markant skillnad - dina Skylanders-figurer kommer att ofta behöva vila.

Just denna kombination är något som är mycket svår att balansera, men Toys For Bob lyckas med bravur. Till Wii U-versionen är det dock Vicarious Vision som har tagit över. Det finns däremot ingen oro från min sida eftersom det nya gänget faktiskt redan har skapat bra spel till mobila plattformar.

"Skylanders: Giants har inte varit speciellt innovativa gällande den unika kontrollen, men det finns ändå saker som ger ett mervärde i jämförelse med andra."

När jag startar upp spelet upptäcker jag att det faktiskt går att välja mellan svenska, de nordiska språken och engelska. Du behöver med andra ord inte gå in bland inställningar i konsolen för att få det språk du vill ha. Redan där är det 1-0 till denna version.

Innehållsmässigt är det ingen som helst skillnad mellan denna och de till PlayStation 3 och Xbox 360, och samma sak gäller även för grafik. Precis som med de flesta Wii U-titlarna sitter skillnaden istället i kontrollen.

Video från Skylanders Giants till Wii U

Skylanders: Giants har inte varit speciellt innovativa gällande den unika kontrollen, men det finns ändå saker som ger ett mervärde i jämförelse med andra. Först och främst visar skärmen alla egenskapsmätare, men om du trycker på en speciell punkt kan du bläddra till en sida där du får veta hur många av uppdragen som du har klarat på den aktuella banan samtidigt som du också ser ifall några samlarobjekt saknas. Jag behöver alltså inte hålla på att pausa i spelet för att att bläddra i menyer och se vad som saknas. Ett stort plus!

Sedan kan du också med gott samvete stänga av din TV och istället använda din GamePad som bärbar konsol. Det finns dock en nackdel med det, och det är att du fortfarande måste vara nära konsolen eftersom den medföljda portalen använder sig enbart av sladd istället för batterier.

Men det är något annat som jag hoppades på att få se i Wii U-versionen, och det är att spela på varsin skärm. I teorin borde det fungera utmärkt att jag spelar på min GamePad, medan den andra kör med Pro Controller eller Wiimote. Så är dock inte fallet, utan det enda jag kan göra är att ställa in om spelet även ska visas upp på TV-apparaten eller inte.

Trots detta ger ändå alla extra funktioner ett mervärde som gör att Wii U-versionen känns som den bästa utgåvan just nu. Utgivaren Activision bjuder inte på något nytt för själva plattformen, men det är fortfarande ett fantastiskt plattformsspel för alla åldrar.

9 / 10

Recension: Skylanders: Giants (Wii U) Jonas Aronsson Fortfarande jätteroligt 2012-12-21T15:54:00+01:00 9 10

Kommentarer

Det går inte längre att kommentera. Tack för ditt deltagande!