Eurogamer.se

2013 års mest spännande spel

Vi listar spelen vi ser fram emot mest under 2013!

Gott nytt år!

Sådär, nu har klockan slagit tolv, och vi är äntligen på väg in i 2013. Skönt, då var det ur världen.

Vi har ju tagit lite julsiesta här på redaktionen. Och eftersom det inte släpps särskilt många nyheter i spelvärlden så sammanfattar vi 2012 och laddar inför 2013. Och det gör vi som allra bäst med våra årslistor.

Redaktionen på Eurogamer.se har gått samman och listat några av de viktigaste sakerna som hänt, med kategorierna Årets största överraskning 2012, Årets bästa uppföljare 2012, Årets största besvikelse 2012, Bästa trenden för 2013 och 2013 års mest spännande spel. Och så Årets spel 2012 också, såklart.

Vi varvar även detta med Läsarnas bästa spel 2012, som presenteras i form av en nedräkning.

Och förresten, missa inte att tävla i de sista luckorna i vår julkalender! Lucka 21, lucka 22, lucka 23 och den smått galna lucka 24 är öppna över jul- och nyårshelgen. Se till att tävla redan nu.

Idag: 2013 års mest spännande spel. Vilken är ditt?

Anton Bjurvald: Army of Two Devils Cartel

Co-operativälskaren inom mig ser väldigt mycket fram emot den tredje upplagan av Army of Two. Att spelet numera bygger på Frostbite 2 och att Visceral Games plockat bort de plojelement som inte fungerade i 40 days är de främsta anledningarna.

Gabriel Johansson: Sim City, Company of Heroes 2 och Total War: Rome II

Nedanstående tre spel är i sig kanske inte så spännande egentligen utan mest är jag spänd på att se hur många veckor av mitt och andras liv som under 2013 kommer att försvinna till strategispelsuppföljarna Sim City, Company of Heroes 2 och Total War: Rome II.

David Wahlström: The Last of Us

Naughty Dog är enligt mig världens bästa utvecklare just nu och det ska bli riktigt spännande att se vad de lyckas åstadkomma när de ger sig på en ny titel. En färgstark, postapokalyptisk värld som blandar action, smygande och skräck kombinerat med skickliga röstskådespelare och vansinnigt snygg grafik gör detta till mitt mest efterlängtade spel under 2013.

Färsk The Last of Us-trailer

Johan Lindros: Watch Dogs

I somras överraskade Ubisoft de flesta genom att visa upp detta mycket lovande spel som erbjuder smygande, skjutande i tredje person och hacking i en öppen spelvärld. Inspirationen från Assassin's Creed är uppenbar, men det känns inte som en klon på något vis. Jag har riktigt höga förväntningar på detta spel, och Ubisoft brukar sällan slarva med sina topptitlar.

Ubisoft pratar om Watch Dogs i ny video

Joakim Håkansson: Starcraft II: Heart of the swarm

Då mitt val ifrån förra året, Darksiders 2, inte alls blev så lyckat satsar jag den här gången på ett säkert kort, strategispel har växt till en ny favoritgenre på senare år och Blizzard brukar sällan göra mig besviken.

Jimmy Wilhelmsson: The Last of Us

Jag kan inte låta bli att charmeras av The Last of Us, trots att jag egentligen inte är mycket för vare sig zombier eller apokalypser. För mig är spel en del teknik och en del känsla. Jag har ingen aning om tekniken i The Last of Us, men jag diggar känslan…

Mattias Holmberg: Clockwork Empires

Tänk SimCity med steampunk och Lovecraft… behöver jag säga mer? Dessutom görs det av skaparna av det underbara Dungeons of Dreadmor.

Kristoffer Nyrén: Rayman Legends

Några spel jag haft väldigt roligt med sista tiden är New Super Mario Bros-serien och Rayman Origins. Sistnämnda tenderar dock att bli mycket rörigare och inte alls lika roligt i vänners sällskap som Marios plattformsäventyr, något som Ubisoft verkar råda bot på i uppföljaren som nästan helt bygger på samarbete.

Jonas Aronsson: Skylanders 3 och Beyond: Two Souls

Hur tusan kommer Activision att kunna toppa konceptet med jättar? Jag är säker att de lyckas träffa rätt åter igen. Jag är lika exalterad över Beyond och att jag till skillnad från Heavy Rain kommer att kunna spela med min karaktär nästan hela tiden. Förhoppningsvis har även berättelsen utvecklats till det bättre.

Simon Campanello: Watch Dogs

Ubisofts öppna spelvärldar blir bara bättre och bättre. Med Far Cry och Assassin's Creed på CV:et satsar utgivaren nu på en ny serie. Cyber punk-doftande Watch Dogs slog ned som en bomb på årets E3-mässa och allt jag sett sen dess har bara gjort mig mer sugen på det.

Fredrik Johansson: Dark Souls 2

Med Demon's Souls och Dark Souls redan utnämnda till årets spel i diverse listor för min del är det ju oundvikligt att den första reguljära uppföljaren finns med på min radar. Blir det större, mer expansivt och utmanande? Eller blir det en tydligare, mer lättförståelig värld och handling? Vi får se nästa år, förhoppningsvis.

Toby Lee: Grand Theft Auto 5

Det går inte att förneka ett Grand Theft Auto-spel. De första ögonblicken är alltid helt magiska, och Rockstar lyckas alltid introducera nya spelmoment och gripande berättelser. Visst, efter 20 timmar är man rätt däst av det hela, men de speltimmarna är ändå bland de bästa man får uppleva, sunkiga kontroller till trots. Jag tror inte att jag kommer att bli besviken när jag återvänder till San Andreas.

---

2013 års mest spännande spel är alltså Watch Dogs och The Last of Us.

Vilket är ditt?

... Och senare under nyårsdagen korar vi 2012 års bästa spel. Vi ses då!

Kommentarer (7)

Det går inte längre att kommentera. Tack för ditt deltagande!