Eurogamer.se

Nvidia släpper bärbara konsolen Project SHIELD

Nytt ArmA bland lanseringstitlarna

Hårdvaruutvecklaren Nvidia har från ingenstans gått och utannonserat en helt ny handhållen konsol.

Under en pressvisning på CES-mässan visade företaget upp Project SHIELD, en Android-baserad konsol som ska ge "fullskalig, konsolklassig styrning". Konceptbilder visar bland annat upp att enheten klarar av The Elder Scrolls V: Skyrim (10/10).

1

Project SHIELD.

Project SHIELD har en femtumsskärm med 720p-upplösing och stöd för multitouch. Den har ett snabbt, inbyggt wifi och utöver att spela från ett minneskort ska den kunna streama spel från en PC. Den ska också gå att använda för mobildatatrafik och har HDMI-utgång för uppspelning på större skärm.

Konsolen använder Nvidias kommande grafikchip Tegra 4 som utannonserades vid samma tillfälle. Det har en 72-kärnig grafikprocessor och en fyrkärnig A15-processor. SHIELD kommer att använda sig av Android-versionen Jelly Bean - samma som Googles Nexus-plattor. Batteritiden sägs ligga på imponerande 38 timmar.

Under pressvisningen testkörs bland annat Assassin's Creed 3 (9/10) via streaming och på konsolens hemsida finns ett antal titlar som konsolen stöder listade. Bland dem något som går under namnet ArmA: Tactical. Det verkar vara en spin-off på Bohemias ArmA-serie:

"Ta kontroll över en Special Forces-grupp på fyra medlemmar i detta turordningsbaserade, närstridsstrategispel. Med en öppen värld till berättelsen är det upp till dig att spela genom uppdragen", lyder beskrivningen.

Andra titlar som verkar vara tänkta lanseringstitlar är Dead Trigger 2, uppföljaren till det populära Android-zombiespelet, Blood Sword: Sword of Ruin THD, Real Boxer, Burn Zombies Burn!, Rochard och Sonic 4: Episode 2 (6/10).

Något pris eller släppdatum för konsolen har inte avslöjats.

2

En närmare titt på kontrollen.

Kommentarer (7)

Det går inte längre att kommentera. Tack för ditt deltagande!