Eurogamer.se

Telltale jobbar på Walking Dead Season 2

Funderar på sparfilsimporter och Star Wars-spel

Den första säsongen av The Walking Dead har prisats av både spelare och press världen över - inte minst då redaktionen här på Eurogamer.se utsåg det till årets spel 2012 - och utvecklarna Telltale är i full gång med att planera säsong två av äventyret.

Bland annat funderar man på hur sparfiler från säsong ett skall kunna föras över, så att de val spelarna gjort fortsatt skall spela en roll i historiens utveckling precis som de gjorde mellan de olika episoderna.

Telltales CEO och medgrundare Dan Connors sade i en intervju med Red Bull UK också att företaget efter att de är klara med The Walking Dead skulle vilja arbeta med ett större varumärke:

"Då vi kommer från LucasArts så har vi alltid känt att vi skulle kunna göra ett väldigt bra historiedrivet Star Wars spel. Vi älskar också tanken på att bygga en djupare historia till en befintlig spelfranchise, någonting i stil med Half Life Stories eller Halo Stories".

Framtiden lär utvisa om något större bolag vill anlita Telltale för att berätta deras historia, men under tiden verkar det inte gå någon nöd på företaget. För Wall Street Journal avslöjar Connors att säsong ett av The Walking Dead sålt 8,5 miljoner episoder till dags dato, varav iOS-enheter står för ca 25%.

Kommentarer

Det går inte längre att kommentera. Tack för ditt deltagande!