Eurogamer.se

The Walking Dead säljer mycket bra

Många slantar i Telltales (lik)kistor

Vi har tidigare idag rapporterat om att Telltale Games planerar en ny säsong av The Walking Dead, som blivit en riktigt stor framgång. Telltale meddelar nu att hela 8,5 miljoner episoder har sålts. På grund av att spelets fem episoder släppts till flera olika format och till olika pris är det svårt att räkna ut exakt hur mycket Telltale tjänat på spelet.

Den första episoden är gratis på Xbox Live Marketplace och de resterande kostar 400 MSP, likaså på App Store, där episod 2-5 kostar drygt 45 kronor. På PlayStation Store kostar varje episod också 45 kronor och ett säsongspass kostar 180 kronor.

Chefen för Telltale Games, Dan Connors, har i en intervju med Wall Street Journal sagt att varje spelare spenderar i snitt 16 dollar på The Walking Dead. Wall Street Journal har med hjälp av denna summa räknat ut att det blir över 40 miljoner dollar i intäkter, vilket givetvis är riktigt fina siffror.

Nu väntar vi spänt på vad Telltale Games har planerat för nästa säsong av The Walking Dead.

Kommentarer (5)

Det går inte längre att kommentera. Tack för ditt deltagande!