Eurogamer.se

Nytt Pokémon till 3DS bekräftat

Pokémon X och Y släpps i oktober

Igår kunde vi rapportera att Nintendo hade ett stort avslöjande rörande Pokémon på gång i och med dagens Pokémon Direct-event. De höll sitt löfte och för en stund sedan utannonserades Pokémon X och Y till Nintendo 3DS.

X och Y ska bli de nästa stora delarna i den ofantligt populära serien och det rör sig alltså inte om någon spinoff eller liknande. De båda spelen kommer att innehålla såväl gamla som nya pokémon och erbjuder ett nytt perspektiv som till synes är mer dynamiskt än den klassiska vinkeln Pokémon-spelen använt sig av tidigare.

För första gången i seriens historia kommer spelen att lanseras samtidigt över hela världen, med undantag för vissa länder. Någon gång i oktober kommer de nya spelen att släppas ut i friheten.

Presentationen av de nya spelen, samt den första trailern, kan beskådas nedan.

Kommentarer (1)

Det går inte längre att kommentera. Tack för ditt deltagande!