Eurogamer.se

Förra året donerades 83 miljoner dollar till spel på Kickstarter

Största kategorin på sajten

2012 blev crowdfundingens år för spelbranschen. Med succéer som Double Fine Adventure, Project Eternity och Ouya har spelutvecklare fått ett nytt sätt att genomföra stora projekt.

När sajten Kickstarter summerar det gångna året står det också klart att spelkampanjerna exploderat i omfång. I år utgör de Kickstarters största kategori med totalt 83 miljoner donerade dollar från över en halv miljon användare.

Av de 2796 projekt som lanserades lyckades 911 nå sitt mål. Det är 911 spelrelaterade projekt som kanske aldrig nått marknaden annars.

1

Jämfört med förra året har spelen gått starkt framåt och gått om både film och musik som tidigare varit de populäraste kategorierna. Projekt i spelkategorin har dragit in mer än 25 gånger så mycket som under 2011 och pengarna kommer från fler än tio gånger så många människor.

Samtidigt har de lyckade projekten bara fyrdubblats, vilket tyder på att det är bra mycket större idéer som sjösätts nu än tidigare.

Kickstarter som sida och fenomen har också fortsatt växa snabbt. Under 2012 donerades över 319 miljoner dollar, mer än tre gånger så mycket som året innan.

Ouya-konsolen med sina åtta miljoner insamlade dollar är Kickstarters näst största insamling hittills.

Kommentarer

Det går inte längre att kommentera. Tack för ditt deltagande!