Eurogamer.se

Spelkonserten Score kommer till Dalarna

Boka den 18 och 19 januari i Djurås respektive Falun

Den populära och omåttligt framgångsrika spelmusikkonserten Score breddar ännu en gång sin publik och besöker Dalarna nu i januari. I vanlig ordning är det Orvar Säfström och Magnus Johansson som står för arrangemang och brittiske Charles Hazlewood som leder orkestern med sin taktfasta pinne.

För dig som lyckats missa det, så är Score en populär spelmusikkonsert med ständigt varierande innehåll som reser runt i Sverige och bjuder publiken på sköna toner från de spel vi spenderat timmar med i tv-spelssoffan och datorstolen. Sedan tidigare har Score spelat för utsålda hus i Stockholm, Umeå, Sundsvall, Jönköping, Norrköping och Göteborg - och nu är det alltså dags för alla masar och kullor i Dalarna att få besök.

Konserten i Dalarna bjuder på inte mindre än fyra världspremiärer inför publik:

  • Kazuma Jinnouchis "117" från Halo 4
  • Andrew Hale och Simon Hales ledmotiv från L.A. Noire
  • Jason Graves stråkkvartett "Lacrimosa" ur Dead Space 2
  • Knut Avenstrup Haugens "Echoes of Atlantis" från Age of Conan
1

Det första Joystiq hölls i Malmö 2006.

Upphovsmännens första spelkonsert var Joystick som på Stortorget i Malmö år 2006 lockade hela 17.000 åskådare, vilket fortfarande är världsrekord i spelkonsertpublik. Sedan dess har Joystick-konceptet rullat vidare, och i ett pressmeddelande förklarar Orvar Säfström och Magnus Johansson att Joystick 5.0 kommer till Malmö igen i vår - och att Joystick 6.0 redan är bokat inför 2014.

Score med Dalasinfoniettan går av stapeln 18 januari klockan 19.00 i Djurås och klockan 15.00 dagen efter i Falun. Biljetter och information hittar du här.

Kommentarer

Det går inte längre att kommentera. Tack för ditt deltagande!