Eurogamer.se

Utvecklingen av Virtual Console till Wii U "går framåt"

Spela klassiska titlar direkt på din GamePad

Virtual Console är Nintendos tjänst för tillgång till klassiska titlar från bland annat NES och SNES. Virtual Console finns i dagsläget tillgängligt för både 3DS och Wii, men inte på företagets nya maskin, Wii U.

Nintendo meddelar dock nu att arbetet med Virtual Console för Wii U går framåt och när den väl startar kommer samtliga spel kunna spelas på Wii U:s GamePad, utan behov av en TV. Det har tidigare ryktats om att Gamecube-spel kommer bli tillgängliga i Virtual Console och personligen tycker jag det vore alldeles underbart att få uppleva flera av dess klassiker på en GamePad.

Det är värt att nämna att Virtual Console faktiskt fungerar på Wii U redan nu, men bara i Wii-upplagan. Något mer exakt datum om när Virtual Console lanseras till Wii U är inte satt än.

Kommentarer (1)

Det går inte längre att kommentera. Tack för ditt deltagande!