Eurogamer.se

Sumioni: Demon Arts till PS Vita nästa vecka

Ett målande plattformsspel

Den officiella europeiska PlayStation-bloggen låter meddela att ett nytt spel är på väg till PS Vita, och det redan nästa vecka. Sumioni: Demon Arts är spelets namn och det har funnits ute i Nordamerika sedan maj 2012 och kommer nu alltså äntligen till vår sida Atlanten.

Spelet är utvecklat av Acquire och är ett plattformsspel som utspelas i feodala Japan. Spelare tar kontroll över demonen Agura och måste använda sig av Vitans tryckkänsliga skärm för att måla objekt som hjälper Agura ta sig fram i spelvärlden. Det kan röra sig om enkla saker som en plattform att stå på, eller mer avancerade saker som att frammana blixtar från himlen.

Spelets grafik liknar klassiska japanska "sumi-e"-målningar som även inspirerat spel som Okami (9/10) och dess uppföljare Okamiden. Sumioni: Demon Arts släpps alltså redan på onsdag en 16 januari och kommer att kosta runt 90 kronor.

Kommentarer (5)

Det går inte längre att kommentera. Tack för ditt deltagande!