Eurogamer.se

Wii U har haft en starkare lansering än Wii

Men just nu säljs fler Wii-konsoler

Nintendos nya spelkonsol Wii U verkar ha gjort hyfsat bra ifrån sig, åtminstone i Nordamerika.

Nya siffror från företaget visar att de sen lanseringen sålt över 890 000 konsoler i USA. Det är inte riktigt i samma klass som föregångaren, men den dyrare Wii U har dragit in mer pengar av vad Wii gjorde under samma period. Det är 300 miljoner dollar i intäkter jämfört med 270 för Wii.

Försäljningen av New Super Mario Bros. U (9/10) har också varit fenomenal. Nästan två av tre köpare har skaffat sig Marios senaste äventyr.

1

Mario är lika populär som vanligt.

Nintendo framhåller att lanseringen av Wii U varit ganska lyckad, men en sak skiljer sig ändå stort från föregångaren - tillgången. Vid lanseringen sålde Wii slut direkt och det var under lång tid svårt att få tag på konsolen. Wii U har inte dragits med samma problem och frågan är då om Nintendo kommer att klara av en fortsatt hög försäljning.

Wii säljer faktiskt fortfarande otroligt bra. Under december såldes det fler Wii-konsoler än Wii U-konsoler i USA och den utvecklingen verkar inte vara på väg att stanna.

Hur många Wii U som sålts i Sverige är inte fastställt ännu, men globalt sägs konsolen ha nått över två miljoner sålda enheter.

Vår recension av Wii U hittar du här.

Kommentarer (4)

Det går inte längre att kommentera. Tack för ditt deltagande!