Eurogamer.se

Bohemia Interactive-anställda släpps ur grekisk fångenskap

Fria att återvända hem till Tjeckien

Under sensommaren 2012 kunde vi rapportera ett flertal gånger om de två tjeckiska Bohemia Interactive-anställda spelutvecklarna som greps misstänkta för spioneri i Grekland. De båda männen har sedan september suttit i grekiskt fängelse samtidigt som arbetet har pågått för att försöka få dem frisläppta.

Nu kommer glädjande nyheter från hemsidan helpivanmartin.org, där det meddelas att den tjekiske premiärministern Petr Nečas fått beskedet från sin grekiske motsvarighet, Antonis Samaras att de båda männen släppts fria mot en borgensumma på 5000 euro per person. Båda två är nu fria att återvända till Tjeckien efter 128 dagar i fångenskap.

De båda männen greps då de ska ha fotograferat och videofilmat militära baser på ön Lemnos. Detta ansågs vara spioneri, även om Bohemia Interactive hela tiden sagt att deras anställda endast var på semester. Tack vare stöd från den tjeckiske presidenten Václav Klaus samt premiärministern har situationen alltså nu fått ett lyckligt slut.

Kommentarer

Det går inte längre att kommentera. Tack för ditt deltagande!