Eurogamer.se

Gas Powered Games nya spel heter Wildman

Finansieras via Kickstarter

Gas Powered Games har lanserat en Kickstarter-kampanj för sitt nya spel Wildman, och redan lyckats locka en hel del fans. I skrivande stund har de fått in 82 000 dollar av de efterfrågade 1,1 miljonerna.

1

Wildman!

Studion, som tidigare ligger bakom bland annat Dungeon Siege och Supreme Commander, satsar på en bladning mellan rollspel och realtidsstrategi i sitt nya projekt.

I rollspelsmomentet spelar som en vild Wildman vars främsta egenskap verkar vara att slåss riktigt hårt. Samtidigt lär du dig ny teknologi från de fiender som bekämpas och ska så småningom kunna ta dig in i nya tidsåldrar. Gas Powered utlovar alltifrån flintastenar till lasergevär - men de sistnämnda kan komma att dyka upp senare då de tänker sig ett långsiktig stöd för spelet även efter släppet där tidsålder efter tidsålder läggs till.

När du sen tar dig in i fientligt territorium - en War Zone - börjar själva strategimomentet. Hjälten själv är ute på fältet och håller pli på trupperna samtidigt som du bygger och håller koll på resurser. Uppdraget är att ta kål på fiendehjälten och dina egna enheter verkar vara mer eller mindre automatstyrda. Gas Powered själva kallar det MOBA-likt, alltså i stil med spel som DOTA eller League of Legends.

Studions grundare Chris Taylor har arbetar med Wildman i ungefär ett år, och resten av utvecklingslaget hoppade på projektet i höstas. Taylor tror själv att ett släpp av spelet ligger mellan sex och tolv månader bort. Hittills nämns endast en PC-version, men portningar till Mac och Linux ska vara möjliga.

Kommentarer

Det går inte längre att kommentera. Tack för ditt deltagande!