Eurogamer.se

Samkönade relationer i The Old Republic

Men bara mot betalning på en speciell planet

Den nya expansionen till Star Wars: The Old Republic (8/10), Rise of the Hutt Cartel, erbjuder mer än bara nya världar att utforska och nya karaktärer. Expansionen symboliserar även intåget av samkönade relationer i spelet.

Men detta är dock inget som kommer att påverka spelet som helhet, rapporterar PC GamesN. Detta eftersom de samkönade relationerna är begränsade till en specifik planet vid namn Makeb. Denna planet är fylld av homosexuella icke-spelbara karaktärer att interagera med. De nya alternativen för att flirta och liknande är bara tillgängliga på just Makeb.

Det krävs dessutom att du har nått en viss nivå med din karaktär innan du får möjligheten att använda dessa nya funktioner. Så för att kunna ingå i samkönade relationer krävs det att du köper en expansion och når en specifik nivå och sedan är det hela begränsat till en enda planet.

Utvecklaren BioWare har tidigare legat i framkant i spelbranschen när det gäller just samkönade relationer. Detta var märkligt nog frånvarande när The Old Republic lanserades förra året, men nu införs det alltså även här.

Kommentarer (2)

Det går inte längre att kommentera. Tack för ditt deltagande!