Eurogamer.se

Deep Silver ber om ursäkt för Dead Islands specialutgåva

Lemlästad kvinnokropp var inte populär

Under gårdagen kunde vi rapportera om den nyligen utannonserade specialutgåvan för kommande Dead Island Riptide. I denna, enligt undertecknad något smaklösa utgåva ingår en staty föreställande en kvinnlig överkropp sargad av zombieattacker. Huvudet är bortslitet och armarna likaså och kroppen är täckt av sår och blod. Förutom brösten, då.

Denna staty skulle enligt Deep Silver vara ett "slående samtalsämne på varje kräsen zombie-spelares spiselkrans".

Det dröjde inte länge innan internet uttryckte sitt missnöje med denna smått groteska staty. Upprörda spelare tog till Twitter för att ventilera sig och det tog inte många timmar efter utannonsering innan Deep Silver skickade ut en ursäkt, som kan läsas här.

Företaget skriver bland annat att de är ledsna över att de väckt anstöt med samlarutgåvan och att de ångrar valet att inkludera statyn. De samlar nu in feedback från Dead Island-fans och spelare överlag om hur de ska gå vidare och ber i slutändan om ursäkt än en gång och lovar att något liknande aldrig ska hända igen.

Trots denna ursäkt har Deep Silver dock inte sagt något om huruvida de drar tillbaka specialutgåvan eller inte. Vi får helt enkelt vänta och se ifall denna staty når ut på marknaden eller inte.

Frågan är nu om denna incident skadat spelet och dess lansering i slutet av april? Vad tror du?

Kommentarer (1)

Det går inte längre att kommentera. Tack för ditt deltagande!