Eurogamer.se

Disney Infinity uppvisat

Jättesatsning med tydlig inspiration från Skylanders

Disney Interactive har avslöjat sitt nya projekt, kallat Disney Infinity, som utvecklas av Avalanche Software. Infinity är ett koncept som sträcker över en rad olika plattformar och som är tydligt inspirerat av Activisions Skylanders-serie.

Med hjälp av en plattform kan spelare nämligen skanna in figurer föreställande kända Disney-karaktärer som Jack Sparrow eller Mr Incredible och sedan använda dem i spelet. Alltså precis som i Skylanders. Spelare kan sedan tillsammans utforska en gigantisk, virtuell sandlåda och varje karaktär kommer med sitt egna, speciella område. Över 20 olika karaktärer ska finnas redo vid spelets lansering, som ska ske redan i juni.

Det går också att låsa upp en rad nya föremål i spelet som sedan kan användas för att bygga saker i din egen sandlåda, på många sätt likt Toy Box-läget i Toy Story 3-spelet, som även det utvecklades av Avalanche Software. Om Disney lyckas tävla med Skylanders återstår att se, men de har åtminstone karaktärerna på sin sida än så länge.

Låter Disney Infinity som något för dig?

Kommentarer

Det går inte längre att kommentera. Tack för ditt deltagande!