Eurogamer.se

Codemasters kan komma att sparka upp till 80 personer

Men det ska inte påverka Grid 2 eller F1-serien

Den brittiska utgivaren och utvecklaren Codemasters verkar ha hamnat i ekonomiska bekymmer och ser ut att bli tvungna att skära ned sin personalstyrka.

Företaget har meddelat personal att folk kan komma att bli avskedade och undersöker just nu hur många de i så fall kommer att bli som får gå. Men enligt en källa till Games Industry kan det röra sig om 80 personer som kommer att avskedas.

1

Utveckling av Grid 2 ska inte påverkas av nedskärningarna.

Enligt samma uppgifter är det Codemasters huvudkontor i Southam som kommer att drabbas. Där jobbar i dagsläget runt 500 personer inom olika avdelningar. Eftersom det är högkvarteret sitter det en hel del personer där som inte arbetar med spelutveckling - men även utvecklingslagen som arbetar med racingspelet Grid 2 och studions årliga Formel 1-serie.

Men en talesperson för företaget har skrivit att "det inte förväntas" störa utvecklingen av studion spel så som just Grid 2 och F1-spelen. Snarare verkar det vara personer som arbetar med utgivning och digitala funktioner som ligger i farozonen.

"När företaget riktar om sin verksamhet mot att fokusera på områden av ökad strategisk vikt och minskar resurserna inom områden som inte generar intäkter för verksamhete, har företaget föreslagit en omstrukturering av vissa aspekter inom sin digitala utveckling och utgivningsenheterna något som är i linje med den framtida produktstrategin", lyder den officiella förklaringen från Codemasters.

Kommentarer

Det går inte längre att kommentera. Tack för ditt deltagande!