Eurogamer.se

Diablo 3-producenten Jay Wilson lämnar spelet

Men stannar kvar på Blizzard

Efter sju års slit med Diablo 3 (8/10) går spelets huvudproducent Jay Wilson nu vidare mot nya projekt.

1

"Det här beslutet kom inte lätt för mig, och det var inte något jag tog snabbt, men slutligen är det vad som känns rätt", skriver han i ett inlägg på Blizzards forum.

Vad framtiden har i sitt sköte för Wilson vill han inte avslöja, men han kommer att arbeta kvar på Blizzard. Under de närmaste veckorna ska han lämna över arbetet med Diablo 3 till andra personer och sedan börja jobba på ett nytt projekt för företaget.

"Det första jag vill försäkra er om är att det inte kommer att få någon negativ påverkan på vårt pågående stöd av Diablo 3. Spelet gjordes inte av en person, långt därifrån, och utvecklingslaget som har öst sin passion och beaktningsvärda talang över det kommer inte att försvinna. Vi har massor av saker planerade för framtiden och de planera kommer att fortsätta som vanligt. Jag kommer nte heller att överge utvecklingslaget och jag kommer att vara tillgänglig för dem under övergångsperioden medan de utreder vem som ska ta över som producent", skriver han.

Kommentarer (4)

Det går inte längre att kommentera. Tack för ditt deltagande!