Eurogamer.se

Riot Games bannlyser League of Legends-proffs

Dåligt uppförande bestraffas

Det är allmänt känt att framgångar lätt kan stiga vissa människor åt huvudet och detta verkar gälla även i tävlingsinriktade onlinespel. Riot Games, studion bakom det omåttligt populära League of Legends har bannlyst flera skickliga spelare för kränkande språk, verbala attacker och dålig attityd.

De två senaste bannlysta spelarna går under namnen enVision och Linak. Dessa två tävlar för Mousesports respektive Against All Authority och som följd av detta får de inte delta i kvalificeringarna inför League of Legends Championship Series, som äger rum nu i helgen.

Det är också svårt att påstå att dessa spelare inte kunnat förvänta sig att bli avstängda. enVision har blivit rapporterad i 29 % av sina spelade matcher, vilket är sex gånger mer än den genomsnittlige LoL-spelaren. Han har även blivit rapporterad hela 436 gånger under 135 matcher med sitt alias JungleReject.

Linak är inte så mycket sämre, då det visar sig att han har blivit rapporterad i 20 % av sina matcher.

För att bekämpa spelare med denna typ av uppförande införde Riot Games i oktober förra året ett system som belönar spelare som sköter sig under matcher.

Kommentarer

Det går inte längre att kommentera. Tack för ditt deltagande!