Eurogamer.se

Call of Duty dominerade på Xbox Live under 2012

Både Black Ops 2 och Modern Warfare 3

I ett nytt blogginlägg från Microsofts Major Nelson kan vi utläsa intressanta siffror om vilka spel som var mest populära på Xbox Live under 2012. Sammanställningen är gjord genom att räkna genomsnittligt antal spelare per dag, eller hur många fullversioner av spel som köpts, när det gäller Xbox Live Arcade-titlar och indiespel.

Inte helt oväntat hittar vi Call of Duty i topp över de spel som spelades mest. Call of Duty: Black Ops II (9/10) var den titel som flest spelade, tätt följd av föregångaren Call of Duty: Modern Warfare 3 (8/10). Xbox 360-exklusiva Halo 4 (9/10) lyckades slå sig in på en tredjeplats på listan och följdes av Minecraft: Xbox 360 Edition (7/10) på fjärde plats och Call of Duty: Black Ops (8/10) avslutade topp 5-listan.

På listan över mest sålda XBLA-spel hittar vi inte helt oväntat Minecraft: Xbox 360 Edition i topp, med Trials Evolution (8/10) som tvåa och The Walking Dead som trea.

Hela listan kan beskådas via denna länk. Är det något som överraskar dig?

Kommentarer

Det går inte längre att kommentera. Tack för ditt deltagande!