Eurogamer.se

Minecraft passerar 20 miljoner sålda exemplar

Det är många mojanger i kassan

Vi har vant oss vid att läsa om imponerande försäljningssiffror för indiesuccén Minecraft, men eftersom vi som svenskar känner oss lite extra stolta kommer här en till.

Den senaste milstolpen som passerats är 20 miljoner sålda exemplar över samtliga plattformar, vilket Mojangs Jens Bergensten meddelade på Twitter: "För ungefär 10 timmar sedan passerade Minecraft (PC) 9 000 000 sålda exemplar! Vilket för totalsumman för alla platformar till... 20 miljoner?"

Faktum är att summan är större än så, då han strax därefter skrev att Minecraft: Pocket Edition sålt 7,3 miljoner exemplar (jämfört med 5 miljoner så sent som i november), och för ett par veckor sedan låg Minecraft: Xbox 360 Edition (7/10) på nära 4,5 miljoner sålda enheter.

Detta ger oss närmare 21 miljoner sålda spel, men något nytt firande får nog vänta till åtminstone 25 miljoner. I den här takten är Minecraft faktiskt snart vid 30 miljoner, och pengarna fortsätter rulla in till Mojangs kontor på söder i Stockholm. Den lågkonjunktur som ligger och smyger i Sverige verkar alltså inte ha drabbat spelbranschen ännu.

Trailer för Minecraft till Xbox 360.

Kommentarer (1)

Det går inte längre att kommentera. Tack för ditt deltagande!